physiokey, je sleutel naar het lichaam

Behandel acute en chronische klachten met bio adaptieve impuls therapie

De key technologie maakt constante huid- en weefselweerstandsmetingen mogelijk die iedere afzonderlijke therapie-impuls individueel aanpast aan de resprectieve lichaamsituatie van dat moment. Het doel van de therapie is snelle pijn vermindering en functieverbetering bij spier en orgaan dysfuncties.  

De key academy leidt artsen, fysiotherapeuten, complementair therapeuten en professionele lichaamswerkers op. Bekijk de aankomende data op de academy pagina. 

Physiokey

Bio adaptieve impulstherapie is een methode die uitstekend in verschillende therapierichtingen geïntegreerd kan worden. Met de physiokey is een techniek beschikbaar waarmee een snel behandel resultaat in de dagelijkse praktijk kan worden bereikt. Inmiddels heeft de therapie zich dan ook internationaal gevestigd in klinieken, sport teams, dokterspraktijken en bij therapeuten.

Vraag een gratis demonstratie voor uw (groeps)praktijk aan. 

Neem een kijkje bij de topsport referentie pagina van keytec GmbH, ontwikkelaar en fabrikant van de keyserie. 

Therapeuten  referenties Nederland

"Zelf werk ik al meer dan 35 jaar in de fysiotherapie maar het is voor het eerst dat ik helemaal enthousiast ben over een apparaat. Dit apparaat is helder in het gebruik en in wat het doet. Door de interactie die de physiokey op het autonome zenuwstelsel heeft ontstaat er een communicatie waarbij de physiokey zich voortdurend aanpast aan de feedback van het lichaam. Geen hokuspocus in de diepte maar gewoon hoorbaar, zichtbaar en voelbaar zowel voor de patient als voor de therapeut. Daardoor voelt de physiokey, wanneer je er mee werkt, als een verlengde van jezelf en is het een geweldige aanvulling op je therapie. De physiokey maakt het werk leuker en uitdagender omdat het de mogelijkheden, en daardoor de resultaten, vele malen vergroot. Mijn resultaten zijn tot nu in ieder geval boven verwachting. Daarom begrijp ik niet dat dit apparaat binnen de fysiotherapie in Nederland nog steeds onopgemerkt is gebleven.”
Tijda Deisz
Fysiotherapeut bij Fascia Key
"Het grote voordeel van het werken met de physiokey is dat de apparatuur voelt wat je handen niet kunnen voelen. Het niet alleen detecteren maar ook direct behandelen zorgt ervoor dat het een handige tool is."
Dennis Roeling
Massage en herstel specialist
"De physiokey geeft ‘magie’aan mijn hands on behandelingen."
Arda Koesveld
Energetisch therapeut
"Ik gebruik de physiokey al jaren. Voor mij onmisbaar in mijn praktijk. Mijn clienten staan versteld over de snelle verbetering van hun blessures maar ook bij chronische klachten is de physiokey doeltreffend."
Martin den Otter
Praktijk voor sport en gezondheid. Sportblessure expert.

Werkingsprincipe physiokey

De bio adaptieve impulstherapie met physiokey gaat een soort dialoog aan met het lichaam.

De basis hiervoor is het vermogen om lichaamssignalen te meten en zich razendsnel  hieraan aan te passen. Door constante huid- en weefselweerstandsmetingen worden de therapie-impulsen individueel aangepast aan de betreffende lichaamssituatie. Dit proces wordt vele malen per seconde herhaald, waardoor weleens gezegd wordt dat de therapie wordt gestuurd door het lichaam van de patiënt of cliënt zelf.

infographic physiokey-05

4. Impuls evaluatie en aanpassing

Het “antwoord” in de vorm van een verandering in de weefsel weerstand eigenschappen wordt binnen microseconden gemeten door de physiokey. De nieuwe impuls wordt gelijktijdig (in real time) aan deze lichaamsrespons aangepast.

infographic physiokey-08

1. Impulsafgifte

De impuls wordt door physiokey afgegeven zodra en zolang er huidcontact is.

3. Impuls overdracht

Nadat de impuls door het lichaam is opgepikt, wordt de informatie doorgegeven via het spinale en neuro humorale niveau.

infographic physiokey-06

2. Impuls opname

De impuls gaat slechts één tiende millimeter onder de huid. De vrije zenuwuiteinden in de huid nemen de impuls op en verwerken deze prikkel.

infographic physiokey-07

Werkingsprincipe physiokey

De bio adaptieve impulstherapie met physiokey gaat een soort dialoog aan met het lichaam.

De basis hiervoor is het vermogen om lichaamssignalen te meten en zich razendsnel  hieraan aan te passen. Door constante huid- en weefselweerstandsmetingen worden de therapie-impulsen individueel aangepast aan de betreffende lichaamssituatie. Dit proces wordt vele malen per seconde herhaald, waardoor weleens gezegd wordt dat de therapie wordt gestuurd door het lichaam van de patiënt of cliënt zelf.

1. Impulsafgifte

Het apparaat geeft de eerste impuls af zodra er huidcontact is.

2. Impuls verwerking

De impuls wordt afgegeven vlak onder de eerste huidlagen. De vrije zenuwuiteinden (receptoren) in de huid pikken de impuls op en verwerken deze stimulus.

3. Impuls overdracht

De informatie van de impuls wordt doorgegeven aan het spinale en neuro humorale niveau.

4. Impuls evaluatie en aanpassing

Het apparaat meet het ‘antwoord’ van het lichaam binnen microseconden, in de vorm van een verandering in de weefsel weerstand eigenschappen. De nieuwe impuls output wordt vervolgens aangepast aan dit ‘lichaamsantwoord’ voordat de cyclus zich herhaalt.

Behandeling 

De physiokey is een diagnostisch en een therapeutisch gereedschap in één. Dat maakt het zo uniek. Naast al deze hoogstaande techniek is de physiokey methode in het gebruik een apparaat-ondersteunde manuele therapie en zo veel meer dan een zuivere elektrotherapie.

De physiokey combineert drie behandelmethoden in één:

Bioregulation

Modus voor interactieve neurostimulatie die de fysiologische systemen van het lichaam via huidgebieden activeert. Het doel van de behandeling is pijn vermindering en het bevorderen van functioneel herstel. Er zijn 11 speciale programma’s beschikbaar.

Diagnostic

Identificatie van optimale behandel punten voor een nog meer geïndividualiseerde behandeling op basis van numerieke metingen. De metingen worden gebruikt als informatie over de optimale locatie en duur van de therapie.

Key phorese

Een extra toegevoegde instellingsmogelijkheid in de physiokey die werkt als iontoforese; een mechanisme om de absorptie van externe stoffen zoals crèmes, lotions en gels te vergemakkelijken.

Inzet gebieden

Meer dan 80% van de cliënten/patienten merkt na de behandeling een duidelijke verandering in hun symptomen op. De behandelaars melden een verbetering van spierspanning (tonus) en bij een groot aantal mensen werd snelle afname van zwelling waargenomen. Hierbij is vermoedelijk sprake van snelle lymfedrainage door de speciale impulstechniek.

Demonstratie aanvragen voor uw behandel gebied. 

Pyshiokey_transparant_1

physiokey specificaties

 
  • Circa 6 uur operationeel
  • 3,5“ Kleuren display
  • ISO certificering – ISO 13485
  • Touch screen 
  • Via USB  opladen
  • Telefonische service 

Bediening en menu navigatie

Artsen en designers hebben nauw samengewerkt om de best mogelijke apparaatvorm te ontwikkelen.

Gespecialiseerde interface ontwerpers ontwikkelden bovendien een intuïtief bedieningsconcept voor de physiokey. Je kunt meer hierover te weten komen in de video. De beste resultaten worden bereikt door getrainde behandelaars.

Nieuw: het boek over bio adaptieve therapie

De praktische handleiding met alle belangrijke uitleg en toepassingsvoorbeelden voor bioadaptieve impulstherapie met de physiokey.

Seminars en workshops

De key academy leidt sinds de oprichting in Duitsland in 2003 artsen, fysiotherapeuten, complementair therapeuten en professionele lichaamswerkers op. Enkele duizenden deelnemers hebben sindsdien de afzonderlijke modules en seminars doorlopen. 

In Nederland worden de key academy seminars en workshops gegeven door Nancy de Vos, fascia therapeut gespecialiseerd in de bio adaptieve techniek.