De beproefde impulstherapie voor thuis en persoonlijk gebruik

SanaKey_KeyHealth

Sanakey

Sanakey is ontworpen voor particuliere gebruikers en wordt door topsporters, patiënten en mensen met een actieve leefstijl wereldwijd hoog gewaardeerd. Sanakey is een medisch gecertificeerde technologie die voortkomt uit de beproefde bio adaptieve therapie. 

Een recent ontdekte missing link voor een pijnvrij leven is  een gebalanceerd zenuwstelsel en optimale mind-body communicatie

De key technologie spreekt het communicatie systeem direct aan op een manier die geen andere methode  of leefstijl aanpassing dat doet.

Wie gebruikt de sanakey?  

Topsporters

De sanakey is direct klaar voor gebruik. In de topsport is dit een must, daarom is de sanakey voor veel sporters een onmisbare hulp in een intensief training schema, op reis en als preventie strategie. 

Lees verder...

Particulieren

Deze innovatie wordt tevens door duizenden particuliere gebruikers hoog gewaardeerd. Eenvoudig in het gebruik en inzetbaar in acute en chronische situaties. 

Lees verder...

Cliënten

Tijdens behandelingen bij een therapeut brengt zelf mee behandelen met de sanakey niet alleen in veel gevallen tijd- en kostenbesparing, maar ook vergroting van de zelfredzaamheid van de patiënt. 

Lees verder...

Gebruik 

De sanakey handleiding in videos

Sanakey instellingen en basis techniek

Stress balans en reiniging techniek met Sanakey

Het waarom en hoe van 3 paden op de rug met Sanakey

Nekringen met de Sanakey

Cranio therapie met de Sanakey

Buikspiralen met de Sanakey

Download de
Sanakey app

Toegankelijk op
AppleAndroid

Holistische methode

Je kunt de sanakey combineren met de meeste andere therapieën, dus als begeleiding naast een andere behandel vorm. Je arts kan je vertellen of een combinatie in een specifieke situatie mogelijk is.

Een recent ontdekte missing link voor een pijnvrij leven is een gebalanceerd zenuwstelsel en optimale mind-body communicatie. 

De key technologie spreekt het communicatie systeem direct aan op een manier die geen andere methode  of leefstijl aanpassing dat doet.

Werkingsprincipe sanakey

Aanpassing in een split-second

Sanakey activeert het herstel vermogen via kleine elektrische impulsen en door hiermee in een directe dialoog met het lichaam te gaan.

Op ieder moment en op iedere plaats worden de behandel impulsen individueel aangepast aan het lichaam, en dat gebeurt tot wel duizenden keren per seconde. Lees hier de uitgebreide uitleg.

infographic sanakey-05

4.evaluatie en aanpassing

Het “antwoord” van het lichaam wordt door de sanakey gemeten in microseconden, in de huid. De nieuwe impuls wordt zodoende aan de lichaams situatie van dat moment aangepast.

infographic sanakey-08

1. Impulsafgifte

De impuls wordt afgegeven zodra er huidcontact is.

3. Impuls overdracht

Nadat de impuls door de huid is opgenomen, wordt de informatie door het lichaam zelf doorgegeven.

infographic sanakey-06

2. Impuls Opname

De impuls komt binnen op slechts één tiende millimeter onder het huid oppervlak.

infographic sanakey-07

Werkingsprincipe sanakey

Aanpassing in een split-second

Sanakey activeert het herstel vermogen via kleine elektrische impulsen en door hiermee in een directe dialoog met het lichaam te gaan.

Op ieder moment en op iedere plaats worden de behandel impulsen individueel aangepast aan het lichaam, en dat gebeurt tot wel duizenden keren per seconde.
Deze interactie beïnvloedt het autonome zenuwstelsel en daarmee de lichaamseigen aanpassings- en reguleringsprocessen.

1. Impulsafgifte

De impuls wordt afgegeven zodra er huidcontact is.

2. Impuls opname

De impuls komt binnen op slechts één tiende millimeter onder het huid oppervlak.

3. Impuls overdracht

Nadat de impuls door de huid is opgenomen, wordt de informatie door het lichaam zelf doorgegeven

4. Impuls evaluatie en aanpassing

Het “antwoord” van het lichaam wordt door de sanakey gemeten in microseconden, in de huid. De nieuwe impuls wordt zodoende aan de lichaams situatie van dat moment aangepast.

Toepassingsvoorbeelden uit het dagelijks leven

Bewegingsapparaat bijv. sportblessures

Bijna iedereen kent pijn en klachten van het bewegingsapparaat. Of het nu voor acute of chronische indicaties is - de sanakey is hiervoor ontwikkeld. Over het algemeen wordt sanakey gebuikt bij rugpijn, gewrichtspijn, spier klachten en verlichting van spanning. Hoe je de sanakey gebruikt lees je in de meegeleverde handleiding. Tevens is er een video serie van de belangrijkste methoden.

Zenuwstelstel bijv. hoofdpijn

Door het waarop het werkt is de sanakey geschikt voor gebruik bij problemen van het zenuwstelsel. In acute gevallen is lokale behandeling vaak voldoende om verlichting te bereiken. Bij chronische klachten kan langere behandeling of management nodig zijn. Bespreek de oorzaak altijd met je arts of therapeut. Je kan de sanakey gewoonlijk op zijn/haar advies gebruiken om conventionele medische therapie te begeleiden.

Interne organen bijv. bij functiestoornissen

Met de mogelijkheid van verschillende instellingen kan je specifieke doelen nastreven. Als ondersteuning van therapie kan het apparaat ook worden gebruikt om functies te verbeteren bij chronische klachten. Elke toepassing is in principe gebaseerd op de huidige klacht in dit moment. Deze zone wordt vervolgens op de kenmerkende manier met de sanakey behandeld. De uitleg van dr. Scherer in de handleiding helpt hier ook.

Sanakey

sanakey specificaties

Hoogwaardige materialen zoals gouden contacten, chirurgisch staal en ASA kunststof laten de medische oorsprong van de technologie zien.

Een uitstekend ontwerp biedt de beste bedieningsmogelijkheden, die worden gecomplementeerd door de modernste technologie, zoals een full-colour LCD-monitor en touchscreen, evenals een hoogwaardige lithium-ion batterij.

 

  • Afmetingen: 185 x 51 x 28 mm (L x B x H)
  • Gewicht: 180 gram
  • Verbinding: USB
  • Laadspanning: 5V +/- 0,5V max.
  • Oplaadtijd: ca. 180 min
  • Gebruiksduur 6 uur (afhankelijk van de modus)

Veelgestelde vragen

Sanakey bouwt een “dialoog” op met het lichaam. De impuls interactie wordt  door het lichaam zelf aangestuurd. Lees hier meer over hoe het werkt.

Met de handleiding en de video’s kan iedereen de basics van de techniek gemakkelijk leren. Sanakey is een communicatie tool voor het lichaam, helpt je pijn verminderen en met de algemene technieken tevens je balans houden.  Daarnaast is ook een belangrijk gemerkt effect: regelmatige selfcare met de sanakey verbetert op een praktische wijze je verbinding met je eigen lichaam. 

Een sanakey behandeling kan 5 minuten duren, meestal in acute situaties, en ook +/- 30 minuten (wanneer je algemene zones behandelt). Hoe lang een behandeling duurt is afhankelijk van de insteek. Adviezen qua tijdsduur van de behandelingen voor specifieke situaties worden duidelijk weergegeven in de handleiding en kunnen persoonlijk afgestemd worden. 

Ja. De impulsen van de sanakey gaan slechts één 10e millimeter de huid in. Er is alleen interactie met de oppervlakte, waar vele antwoorden te vinden zijn.

De apparatuur uit de Keyserie werkt extreem bijwerkingen-arm. De volgende gevallen kunnen echter als bijwerkingen worden beschouwd:

Symptoom intensivering: symptomen kunnen tijdens de toepassingsfase kortdurend versterken naarmate het lichaam “dynamischer” wordt. Toename van pijn, spierpijn en andere reacties kunnen in individuele gevallen hiermee samenhangen. In de regel verdwijnen deze echter na korte tijd. Als ze langer aanhouden, stop dan een paar dagen met het gebruik en raadpleeg indien nodig een arts. 

Meer over bijwerkingen, indicaties- en contra-indicaties lees je hier

Sanakey is handig en intuïtief in het gebruik en extreem flexibel met de verschillende verwisselbare koppen. Je kunt je persoonlijke sanakey en sets hier vinden.

Heb je vragen over het gebruik in een specifieke situatie?